Katon panelointi

Katon panelointi

Katon panelointi

Tarvitsetko palvelua katon panelointi?

Kilpailuta katon panelointi nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Katon panelointi – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 04.08.2022 klo 19:08

Erilaiset kattopaneelit ovat yksi keino muuttaa huoneen tunnelmaa. Kattopanelointi eli kattopaneelin asennus tai kiinnitys voidaan tehdä niin kuivaan kuin kosteaan tilaan. Paneelikattoon voidaan käyttää esimerkiksi valkoista ja leveää puupaneelia tai vaikkapa tummaa MDF-paneelia.

Mitä maksaa katon panelointi?

Katso hintasivu: Katon panelointi hinta

Saako katon paneloinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta katon panelointi saa kotitalousvähennystä. Katon panelointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 katon paneloinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Sisäkaton panelointi kaikkialla Suomessa

Ennen kattopaneelien asentamista voidaan tilasta ottaa leveysmitta. Mikäli vain mahdollista, kannattaa ensimmäinen rivi asennuttaa leikkaamattomalla ja täysipitkällä paneelilla. Viimeistelynaulain toimii hyvin kattopaneelien kiinnittämisessä ja pieni tai keskisuuri sirkkeli riittää hyvin kattopaneelien katkaisussa. Kattopaneeli kiinnitetään koolaukseen ja suunta on poikittain koolausta vasten. Yleisti käytettävä jako on noin 30 cm – 40 cm. Naulaus tehdään urospontin puolelle, jolloin naaraspontti peittää kätevästi eri naulakohdat.

Kattopaneeli on mahdollista asentaa myös suoraan kipsilevyn päälle, jos pystyy paikantamaan naulauspuut kipsilevyn alta. Riittävän pitkät naulat auttavat paneelilevyjä pysymään katossa paremmin.

MDF-kattopaneelin asennus

MDF-paneeli on yksi vaihtoehto asennettavaksi kattopaneeliksi ja se on yleisesti kohtalaisen helppo asentaa esimerkiksi paineilmahakasimen avulla. Sisustusmielessä se voidaan asentaa mihin tahansa asuintilaan, mutta ei kuitenkaan märkätiloihin kuten kylpyhuoneeseen tai saunaan. Jako eli koolaus on yleensä noin 300 mm – 400 mm.

MDF-kattopaneelin voi asentaa myös vanhan katon päälle, mutta silloin kannattaa varmistua ensin vanhan paneelin oikeaoppisesta ja vahvasta kiinnityksestä. Huomioitavaa on myös, että uudet naulat tai hakasimet tulisi yltää edellisiin naulausjuoksuihin asti.

Kattopaneelin kiinnitys märkätiloissa

Pesuhuoneen tai kylpyhuoneen katon paneloinnissa huomioitavaa on se, että erikoisenmalliset leikkaukset, kuten IV-kanavan poistoputken muoto voidaan leikata paneeliin kuviosahalla. Tuuletusväli paneelin takana on oltava ja sen tekemiseen käytetään monesti apuna rimoja.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Katon panelointi

Kilpailuta katon panelointi Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä