Elementtisaumaus

Tarvitsetko palvelua elementtisaumaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta elementtisaumaus

Elementtisaumauksen toteuttaminen ammattilaisella

Elementtisaumauksella tarkoitetaan asennettujen elementtirakenteiden yhdistämistä ja tiivistämistä sauma-aineen avulla. Yleisesti saumojen tekemistä sekä korjausta tehdään betonista valmistettuihin julkisivuihin.

Vertaile elementtisaumauksia tekevät yritykset helposti

Riippumatta siitä, millaisien elementtien saumaustarpeesta onkaan kyse, Kodinplazan avulla löydät tarvitsemasi ammattilaisen kätevästi. Elementtisaumauksen tekemiseen liittyy:

  • saumauksen pohjatyöt
  • saumauksen suorittaminen
  • tarvittavat viimeistelytyöt

Tarjouspyyntöjä

Kerrostalon elementtisaumojen uusiminen

Järvenpäässä Yhteiskouluntie 6 sijaitsevan kerrostalon julkisivuelementtien saumauksen taskastus ja uusinta. Ohessa kuva googlesta yhtiön julkisivusta.

Paikkakunta Järvenpää
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Kerrosten lukumäärä 4
Kohteen rakennusvuosi 2000-luvulla

Rivitaloyhtiön elementtisaumojen uusiminen

17 huoneistoa & 5 rakennusta, 5 kpl 1-kerroksista ja 12 kpl 2-kerroksista asuntoa rinteessä, joissa aina yksi sivu 1 kerroksinen<br /> <br /> 500-800 m, tarvitaan nostinta, elementtisaumaus, osa vielä ok kunnossa, osa on siis uusittu rakentamisen jälkeen kun osa julkisivusta maalattu uudestaan 2000 luvulla

Paikkakunta Vantaa
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Kerrostalo (2kpl) elementtisaumausten uusiminen

Paikallaan valettu betonitalo, rv 1965, 3 krs, saumaukset ehkä 1990-luvulta, paikoitellen haljenneet. uusimisen tarpeessa.

Paikkakunta Kauniainen
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Kerrosten lukumäärä 3
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Omakotitalon elementtisaumojen uusiminen

Talossa on 8 saumaa,yhteispituus noin 21 metriä.Talossa on noin metrin sokkeli,jonka jälkeen elementtisaumaus alkaa ja on noin 2,60 m pituudeltaan,

Paikkakunta Tampere
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Viiden huoneiston rivitalon julkisivun elementtisaumojen uusiminen

Saumat on uusittu viimeksi 20 vuotta sitten.<br>Talo kaksikerroksinen joten tarvitaan jonkinlaista nostinta.<br>Talon lisäksi uusittava viereisen viiden auton autotallin saumat.<br>Vanhat saumamassat alusnauhoineen ja elementtien tuuletusputket tulee poistaa kokonaan.<br>Uusi saumaus:<br>- primerilla käsitellään kaikki betonipinnat saumauran pohjalla<br>- saumauran pohjaan pohjanauha<br>- saumaus elastisella saumamassalla<br>- elementtien tuuletusputket maksimissaan 2 metrin välein, putket kirkasta muoviputkea joiden sisähalkaisija 8 mm<br>Urakka tullee suorittaa vuoden 2019 aikana.<br>Lisätietoja kohteesta annetaan mielellään lisää.

Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Rivitalon eteläpäädyn n.5...6 metrin korkeudessa olevan n. 10 m pitkän elementtisaumauksen uusiminen

Rivitalon eteläpäädyn ylhäällä oleva elementtisaumaus on paikoin irronnut ja 1-2 julkisivutiiltä myös vaurioitunut. Tarvittanee henkilönostin työn tekemiseen. Samalla voisi tarkistaa myös perustuksen ja seinäelemntin välisen sauman kunto, yhdessä nurkassa näkyy rakoa.

Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1990-luvulla

Lisätietoa elementtisaumauksien tekemisestä

Elementtisaumauksen tarkoituksena on yhdistää rakentamisessa käytettyjä elementtejä yhdeksi kokonaisuudeksi. Tavallisesti elementtisaumauksen kohteena on kerrostalot, joiden ulkosivut on tehty betonista tai muusta kiviaineksesta. Elementit yhdistetään saumaamalla elementtien väliin jäävät raot.

Elementtien saumausta voidaan tehdä niin vanhoihin, kuin uusiinkin kohteisiin. Uusissa kohteissa elementtien saumat voidaan jättää pintakäsittelyn alle, jolloin ne eivät ole näkyvissä. Vanhemmissa elementtitaloissa betonisaumat voivat olla myös näkyvillä.

Elementtien saumaaminen voi kuulua osaksi myös itse rakennuselementtien asennustyötä.

Mitä kohteita voidaan saumata?

  • julkisivut
  • sisätilat
  • parkkihallit sekä katokset

Saumauksen huolellinen tekeminen vaikuttaa käyttöikään

Saumauksen laadulla on usein vaikutusta myös rakennuksen kestävyyteen. Saumaustyön tekijästä sekä käytetyistä materiaaleista riippuen saumat kestävät keskimäärin 10-20 vuotta ja pisimmillään jopa 25 vuotta.

Kilpailuta elementtisaumaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä