Kestopuun maalaus

Tarvitsetko palvelua kestopuun maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta kestopuun maalaus

Kyllästetyn puun pintakäsittely

Kyllästetty puutavara on yli- tai alipaineessa suoja-ainein käsiteltyä puutavaraa, joka kestää tavallista puuta huomattavasti paremmin sääolosuhteita. Kyllästettyä puuta voidaan maalata, mutta käsittely tulee tehdä vasta kun puun kosteusprosentti on tarpeeksi pieni.

Vertaile kestopuun maalauksia tekevät yritykset

Riippumatta siitä, missä kestopuuta on käytetty tai minkälaisen kohteen käsittelyä tarvitset, Kodinplazasta löydät kaikkia kestopuutuotteita maalaavat yritykset. Kyllästetyn puun maalauksessa tulisi huomioida:

  • Puun alkuperäinen sävy
  • Puun kosteus
  • Kyllästyksen tyyppi

Uusi kyllästetty puu tarvitsee kuivumisaikaa

Tavallisesti uutta kyllästettyä puutavaraa ei ole myytäessä kuivattu. Tästä syystä puun kosteusprosentti on liian suuri maalattavaksi, joten puutavaraa suositellaan kuivattamaan huolellisesti ennen käsittelyä, jopa puolta vuotta. Käytännössä mikäli uusi painekyllästetty terassi asennetaan, kannattaa se pinnoittaa vasta seuraavana kesänä. Puutavaran kosteusprosentin tulisi olla alle kahdenkymmenen, mielellään jopa alle kahdeksantoista prosentin.

Kyllästetyn puun maalaus

Kyllästetyn puun maalaaminen on helppoa, jopa helpompaa kuin tavallisen puutavaran, sillä maali tarttuu kyllästettyyn pintaan helpommin. Kyllästetty puu ei itsessään vaadi maalipintaa, vaan on kestävää niinkin, mutta maalilla voidaan vaihdella puun väriä. Mikäli kestopuuta ei suojata maalilla, alkaa puu hiljalleen harmaantumaan auringonvalossa.

Kyllästettyä puuta voidaan maalauksen lisäksi käsitellä myös erilaisilla öljyillä. Tällöin kannattaa puutavaran nykyinen väri huomioida, sillä pinnan väri sekoittuu öljyn kanssa eriväriseksi. Pintakäsittelyainetta kannattaa aina testata pienelle alueelle, ennen kuin itse pintakäsittelyä aletaan kunnolla toteuttamaan.

Kilpailuta kestopuun maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä