Kestopuun maalaus

Kestopuun maalaus

Kestopuun maalaus

Tarvitsetko palvelua kestopuun maalaus?

Kilpailuta kestopuun maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kestopuun maalaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.08.2022 klo 12:08

Kestopuulla tarkoitetaan kyllästettyä, yli- tai alipaineessa suoja-ainein käsiteltyä puutavaraa, joka kestää tavallista puuta huomattavasti paremmin sääolosuhteita. Sen maalaaminen voidaan esimerkiksi tehdä, kun puun väriä halutaan muuttaa tai vahvistaa.

Mitä maksaa kestopuun maalaus?

Katso hintasivu: Kestopuun maalaus hinta

Saako kestopuun maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kestopuun maalaus saa kotitalousvähennystä. Kestopuun maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kestopuun maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Uusi kyllästetty puu tarvitsee kuivumisaikaa

Tavallisesti uutta kyllästettyä puutavaraa ei ole myytäessä kuivattu. Tästä syystä puun kosteusprosentti on liian suuri maalattavaksi, joten puutavaraa suositellaan kuivattamaan huolellisesti ennen käsittelyä, jopa puolta vuotta. Käytännössä mikäli uusi painekyllästetty terassi asennetaan, kannattaa se pinnoittaa vasta seuraavana kesänä. Puutavaran kosteusprosentin tulisi olla alle kahdenkymmenen, mielellään jopa alle kahdeksantoista prosentin.

Kyllästetyn puun maalaus

Kyllästetyn puun maalaaminen on helppoa, jopa helpompaa kuin tavallisen puutavaran, sillä maali tarttuu kyllästettyyn pintaan helpommin. Kyllästetty puu ei itsessään vaadi maalipintaa, vaan on kestävää niinkin, mutta maalilla voidaan vaihdella puun väriä. Mikäli kestopuuta ei suojata maalilla, alkaa puu hiljalleen harmaantumaan auringonvalossa.

Kyllästettyä puuta voidaan maalauksen lisäksi käsitellä myös erilaisilla öljyillä. Tällöin kannattaa puutavaran nykyinen väri huomioida, sillä pinnan väri sekoittuu öljyn kanssa eriväriseksi. Pintakäsittelyainetta kannattaa aina testata pienelle alueelle, ennen kuin itse pintakäsittelyä aletaan kunnolla toteuttamaan.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kestopuun maalaus

Kilpailuta kestopuun maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä