Kestopuun maalaus

Kestopuun maalaus

Kestopuun maalaus

Tarvitsetko palvelua
Kestopuun maalaus?

Kilpailuta kestopuun maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa kestopuun maalaus?

Päivitetty: 13.09.2023 klo 09:09

Kestopuulla tarkoitetaan kyllästettyä, yli- tai alipaineessa suoja-ainein käsiteltyä puutavaraa, joka kestää tavallista puuta huomattavasti paremmin sääolosuhteita. Sen maalaaminen voidaan esimerkiksi tehdä, kun puun väriä halutaan muuttaa tai vahvistaa.

Mitä maksaa kestopuun maalaus?

Katso hintasivu: Kestopuun maalaus hinta

Saako kestopuun maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kestopuun maalaus saa kotitalousvähennystä. Kestopuun maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kestopuun maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Uusi kyllästetty puu tarvitsee kuivumisaikaa

Tavallisesti uutta kyllästettyä puutavaraa ei ole myytäessä kuivattu. Tästä syystä puun kosteusprosentti on liian suuri maalattavaksi, joten puutavaraa suositellaan kuivattamaan huolellisesti ennen käsittelyä, jopa puolta vuotta. Käytännössä mikäli uusi painekyllästetty terassi asennetaan, kannattaa se pinnoittaa vasta seuraavana kesänä. Puutavaran kosteusprosentin tulisi olla alle kahdenkymmenen, mielellään jopa alle kahdeksantoista prosentin.

Kyllästetyn puun maalaus

Kyllästetyn puun maalaaminen on helppoa, jopa helpompaa kuin tavallisen puutavaran, sillä maali tarttuu kyllästettyyn pintaan helpommin. Kyllästetty puu ei itsessään vaadi maalipintaa, vaan on kestävää niinkin, mutta maalilla voidaan vaihdella puun väriä. Mikäli kestopuuta ei suojata maalilla, alkaa puu hiljalleen harmaantumaan auringonvalossa.

Kyllästettyä puuta voidaan maalauksen lisäksi käsitellä myös erilaisilla öljyillä. Tällöin kannattaa puutavaran nykyinen väri huomioida, sillä pinnan väri sekoittuu öljyn kanssa eriväriseksi. Pintakäsittelyainetta kannattaa aina testata pienelle alueelle, ennen kuin itse pintakäsittelyä aletaan kunnolla toteuttamaan.

Tutustu kestopuun maalauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle kestopuun maalaus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Kaakeleiden maalaus Talon maalaus Portaiden maalaus Sokkelin maalaus Lastulevyn maalaus Paneelin maalaus Tiilitalon maalaus Patterin maalaus Hirsitalon maalaus Betonin maalaus Maalauspalvelu Sisämaalaus Julkisivumaalaus Rappauksen maalaus Ulkomaalaus
Kestopuun maalaus

Kilpailuta kestopuun maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä