Paneelin maalaus

Tarvitsetko palvelua paneelin maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta paneelin maalaus

Paneloinnin maalaus

Panelointi on yleisin kohde, jossa maalausvirheitä tapahtuu. Yleensä ne maalataan väärän tyyppisellä maalilla, jolloin lopputuloksesta ei tule onnistunut.

Vertaile paneeleja maalaavat yritykset

Riippumatta siitä, missä panelointia on käytetty tai minkä tyyppistä panelointi on, Kodinplazasta löydät tarpeitasi vastaavan maalausyritykset. Paneloinnin maalauksessa tulisi huomioida:

  • Oikean värisävyn sekä maalityypin löytäminen
  • Pohjamaalaus
  • Pintamaalaus

Paneloinnin pohja- sekä maalaustyöt

Tuoreen paneloinnin kannattaa antaa kuivua ennen maalausta, sillä maali alkaa helposti halkeilemaan sekä paneelien saumoista voi tulla esiin maalaamatonta pintaa puun kuivuessa. Vanhasta seinästä on syytä poistaa ensin kaikki, mikä voi estää tai haitata maalausta. Esimerkiksi erilaiset niitit, ruuvit sekä naulat.

Ennen maalausta seinä kannattaa puhdistaa käyttäen siihen tarkoitettua pesuainetta. Pesuaineen kuivuessa voidaan peittää maalaamattomia alueita, kuten listoja tai lattiaa. Mikäli paneelissa on oksakohtia, kannattaa ne lakata. Näin maali ei pääse valumaan niiden läpi.

Seuraavaksi tulee paneloinnille tehdä pohjamaalaus. Pohjamaalauksen kuivuttua voidaan seinä käydä vielä läpi erilaisten kolojen, naarmujen sekä reikien varalta. Virhekohdat voidaan poistaa silotteella. Tämän jälkeen hio ja karhenna pohjamaali sekä tasoitetut kohdat sekä pyyhi hiontapöly.

Itse maalaus voidaan suorittaa pohjamaalauksen jälkeen, mielellään useampaan kertaan, jotta seinästä ei tule läikikäs. Kiinnitä erityistä huomiota saumakohtiin. Kun maalaus on valmis, tulee suojauksessa käytetyt teippirajaukset poistaa.

Kilpailuta paneelin maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä